Otvorene prijave za Climate Ambition Accelerator

03. april 2024.
Mreža Globalnog dogovora Srbija realizovaće treću rundu programa Climate Ambition Accelerator 2024, namenjenu kompanijama članicama UN Global Compact-a iz Srbije. Program traje šest meseci i kreiran je tako da kompanijama članicama Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija pruži znanja i veštine koje će im pomoći u postavljanju naučno zasnovanih ciljeva i dostizanju nulte emisije do 2050. godine.

U programu mogu učestvovati sve kompanije članice, bez obzira u kom stadijumu se nalaze kada je reč o održivosti i smanjenju emisija gasova staklene bašte.

Za više informacija informacija o programu, sadržaju i tajmlajnu preuzmite brošuru i najčešće postavljana pitanja. Program je podeljen u tri modula, od kojih se svaki sastoji od on demand sesija, koje su dostupne da ih učesnici pogledaj u skladu sa svojim rasporedom, i onlajn sesija, koje će voditi stručnjaci iz Science Based Targets initiative.

Mreža Globalnog dogovora Srbija je u prethodne dve godine program realizovala u saradnji sa lokalnim mrežama Globalnog dogovora iz Hrvatske, Grčke i Gruzije. Ovogodišnji program će biti realizovan regionalno, te će učesnici imati priliku da razmenjuju iskustva sa kompanijama iz drugih zemalja.

Prijave su otvorene do kraja aprila, putem ovog linka, na kome ujedno možete pronači i više informacija o programu.