Hemofarm – novi član Globalnog dogovora UN

23. novembar 2017.
Hemofarm – novi član Globalnog dogovora UN

Hemofarm, vodeća farmaceutska kompanija ne samo u Srbiji već i u regionu, ovog novembra primljen je u članstvo Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija, najveće globalne mreže koju čini više od 9000 društveno odgovornih kompanija iz celog sveta i 4000 nevladinih organizacija.

„Održivi razvoj je priča o tome kako da budemo bolji u svemu što radimo, da više poštujemo ljude i zajednicu u kojima radimo i živimo, da štedimo resurse i čuvamo životnu sredinu. Članstvo u Globalnom dogovoru UN predstavlja krunu našeg petogodišnjeg poslovanja u skladu sa principima održivog razvoja“, ističe Sanda Savić, direktorka korporativnih poslova i komunikacija u Hemofarmu.

Prema njenim rečima, Hemofarm već treću godinu zaredom postiže najviše uspehe u primeni principa održivog razvoja u svom poslovanju, dok njegova uloga kao društveno odgovornog subjekta traje decenijama. Najveći broj aktivnosti u oblasti društvene odgovornosti kompanija sprovodi posredstvom svoje fondacije koja postoji već 24 godine. Od svog osnivanja do danas, Fondacija Hemofarm uložila je 11 miliona evra u realizaciju više od 1.850 aktivnosti kao podršku zdravstvu, obrazovanju, ekologiji, kulturi i sportu.

Kada je reč o budućim planovima Hemofarma, menadžer za održivi razvoj i korporativni marketing u ovoj kompaniji Dušan Stojaković najavljuje da će Ciljevi održivog razvoja UN biti sastavni deo Hemofarmove „Politike održivog razvoja“. „U ispunjavanju ciljeva održivog razvoja, posebno ćemo se fokusirati na cilj broj 3 koji se tiče unapređenja zdravlja ljudi, što i jeste naša misija. O svojim aktivnostima u oblasti održivog razvoja nastavićemo da izveštavamo i to činimo vođeni ključnim ciljem – ne da se hvalimo koliko smo dobri, već da inspirišemo druge da i oni učine nešto pozitivno za okruženje u kome žive i rade“.