Održana Godišnja skupština članova Globalnog dogovora u Srbiji

11. decembar 2013.
Održana Godišnja skupština članova Globalnog dogovora u Srbiji

U sredu 11. decembra 2013. održana je redovna godišnja skupština članova Globalnog dogovora u Srbiji, na kojoj su bili razmatrani i usvojeni izveštaji za 2013. i planovi rada za 2014. godinu Upravnog odbora i Radnih grupa.

Nakon uvodnog obraćanja potpredsednika Privredne komore Srbije, Zdravka Jelušića, članice su imale priliku da čuju pismo podrške i ohrabrenja iz Kancelarije Globalnog dogovora u Njujorku i to od Valida Nagija, direktora lokalnih mreža Globalnog dogovora. Kancelarija je pohvalila napore koje mreža ulaže kako bi se ostvario postavljen cilj na prošlogodišnjoj skupštini – a to je da se u naredne 2-3 godine udvostruči broj članica ko je dolaze iz poslovnog sektora.

Mia Vukojević, predsednica Upravnog odbora Globalnog dogovora se zahvalila doskorašnjoj predsednici UO – Andrei Brbaklić iz Erste banke, na zalaganjima, naporu i vremenu ko je je posvetila razvoju mreže. Takodje je izrazila zahvalnost svim aktivnim članicama i predsedavajućima radnih grupa koji su odvojili vremena da se bave dobrovoljnom inicijativom Globalni dogovor. Nakon toga je istakla najbitnije aktivnosti upravnog odbora kao i planove za narednu godinu. Izvestila je prisutne o novoj politici Kancelarije – pisanje Izveštaja o angažovanju za neposlovne članice Globlanog dogovora. Neposlovni sektor će morati da dostavlja svake druge godine izveštaj koji je sličan Izveštaju o napretku.

Predsedavajući su izvestili o aktivnostima svojih radnih grupa. Nekoliko aktivnosti koje su posebno istaknute su: organizovanje konferencije Globalno znanje-lokalni uticaj sa gostujućim predavačem Dirk Olinom; značaj i uvažavanje Deklaracije o borbi protiv korupcije Globalnog dogovora na nivou države koja je uvrštena u Nacionalnu strategiju za borbu potiv korupcije avgusta 2013; saradnja sa sedam ekonomskih škola u kojima postoji obrazovni profil bankarski službenik i brojne druge.

Zapisnik

Prezentacija Godisnja skupstina GD

Slike