Održana Godišnja skupština članova mreže Globalnog dogovora u Srbiji

18. decembar 2014.
Održana Godišnja skupština članova mreže Globalnog dogovora u Srbiji

U četvrtak 18. decembra 2014. u prostorijama Privredne komora Srbije održana je redovna Godišnja skupština članova mreže Globalni dogovor u Srbiji. U uvodnom izlaganju skupu su se obratili potpredsednik Privredne komore Srbije Mihailo Vesović, Stalni koordinator UN u Srbiji – Irena Vojačkova Solorano i predsednica Upravnog odbora Globalnog dogovora – Sonja Konakov Svirčev, a članice su imale priliku da čuju i pismo podrške iz Kancelarije Globalnog dogovora u Njujorku.

Pored usvajanja izmene u upravljačkim aktima mreže – Organizacioni principi i upravljačka struktura mreže i Poslovnik o radu Upravnog odbora, članice su usvojile i godišnji Izveštaj o radu i Plan rada za narednu godinu, koji je predstavila Sonja Konakov Svirčev. Istakla je najvažnije dogadjaje u tekućoj godini i projekte koje su Radne grupe realizovale.

Marko Savić iz Centra za monitoring i evaluaciju je prezentovao rezultate istraživanja koje je Upravni odbor sproveo sa ciljem da se dobije mišljenje članica o novom načinu organizacije rada u mreži. Sonja Konakov Svirčev je podstakla članice na diskusiju i dobijeni su značajni predlozi za narednu godinu.

Sekretarijat mreže je predstavio novu politiku izveštavanja koja važi za neposlovne članice mreže – Izveštaj o angažovanju, a koji je počeo sa primenom od oktobra 2013.

Na Skupštini je izabran i novi sastav Upravnog odbora za naredne dve godine: Jubmesa banka – Dr Lola Stamenković, KPMG-Marijana Pavlović, Telenor Srbija – Sanja Rajačić, Delta Holding – Tijana Koprivica, Trag Fondacija – Biljana Dakić Đorđević, Fondacija Ana i Vlade Divac – Uroš Delić i Privredna komora Srbije – Siniša Mitrović.

Agenda

Izveštaj o radu 2014

Plan rada 2015

Izveštaj o angažovanju

Prezentacija Izveštaj i Plan rada

Samopercepcija članica mreže