Održan prvi sastanak Radne grupe za promociju ciljeva održivog razvoja Globalnog dogovora u Srbiji „Kako naše organizacije ostvaruju ciljeve održivog razvoja“

23. februar 2018.
U prostorijama Privredne komore Srbije 22. februara 2018. godine održan je prvi sastanak Radne grupe za promociju ciljeva održivog razvoja Globalnog dogovora u Srbiji „Kako naše orgnizacije ostvaruju ciljeve održivog razvoja“. Na skupu su predstavljene aktivnosti organizacije „Dress for Success Belgrade“ i Evropski kongres „Living in the Encounter“.

Izvršna direktorka organizacije „Dress for Success Belgrade“, Sandra Abramović, informisala je prisutne o aktivnostima za osnaživanje žena koje ova organizacija sprovodi kroz edukacije žena koje su na margini društva o tome šta ih očekuje na poslu, kako da se poslovno obuku i kako da se predstave mogućem poslodavcu, putem pomoći u pisanju motivacionog pisma, CV-a i kroz simulacije intervjua za posao.

Tomas Kraus, osnivač kongresa „Living in the Encounter“ i Dejan Bogdanov iz DMC Vekol informisali su prisutne o Evropskom kongresu „Živeti u susretu“, koji se organizuje već 20 godina, a koji se po prvi put održava u Beogradu u periodu od 31. maja do 3. juna 2018. godine. Kongres je specijalno osmišlјen za osobe sa invaliditetom i njihove pratioce, koji se kroz radionice i edukacije motivišu da preuzmu aktivne društvene uloge i uklјuče se u radno okruženje.

Svi učesnici sastanka su podeli svoja iskustva o tome kako promovišu temu inkluzije i ravnopravnosti a zatim dali svoje predloge kako podržati organizaciju kongresa „Živeti u susretu“ i osnaživanje žena u saradnji sa organizacijom „Dress for Success Belgrade“.

Predsednica Upravnog odbora Globalnog dogovora je zahvalila svim prisutnima na predstavljanju svojih aktivnosti u oblasti inkluzije i ravnopravnosti i najavila da će se naredni sastanak Upravnog odbora GD održati u poslednjoj nedelji februara 2018. godine, a naredni sastanak Radne grupe za promociju Ciljeva održivog razvoja krajem marta t.g..