Održana prezentacija Kako naše organizacije ostvaruju Ciljeve održivog razvoja

01. april 2016.
Održana prezentacija Kako naše organizacije ostvaruju Ciljeve održivog razvoja

Globalni dogovor u Srbiji, u okviru aktivnosti Radne grupe za promociju Ciljeva održivog razvoja, organizovao je sastanak „Kako naše organizacije ostvaruju Ciljeve održivog razvoja“.
Na skupu su predstavljanje svojih aktivnosti imale kompanija Nelt, organizacija SOS Dečija sela Srbije i Smart kolektiv, a u kontekstu aktivnosti koje sprovode kako bi dale svoj doprinos u realizaciji 17 UN Ciljeva održivog razvoja. Od septembra 2015. i naša zemlja će usklađivati svoju razvojnu politiku sa usvojenim ciljevima održivog razvoja, a nova razvojna agenda UN važiće za period 2015-2030.
Nada Stamatović iz Nelta je govorila o Nelt edukativnom programu za studente i istakla je kako je njima strateško opredeljenje ostvarenje cilja broj 4, koji je vezan za kvalitetno obrazovanje. Njeno zapažanje je bilo da ukoliko želimo da nam zemlja cveta jednog dana moramo više voditi računa o kvalitetnom obrazovanju mladih i organizaciji praksi.
Milica MIšković je predstavila dve inicijative Smart kolektiva – CSR Indeks i Akademiju poslovnih veština. CSR indeks je u vezi sa realizacijom cilja 8, a predstavlja listu kompanija koje su u svoje poslovanje ugradile vrednosti društvene odgovornosti. Milica je istakla da o društveno odgovornom poslovanju svi pričaju, a da CSR Indeks priča o liderima društvene odgoovornosti.
Svetlana Damnjanović iz Fondacije SOS Dečija sela Srbije je predstavila dva programa – ekonomsko osnaživanje mladih koji izlaze iz sistema socijalne zaštite i projekat Jačanje porodice.
Sastanci Radne grupe Globalnog dogovora u Srbiji su prilika da se prikupe iskustva i iz realnog sektora i način da se radi na promociji ciljeva među svim činiocima društva.