Članica Globalnog dogovora – NELT dobitnik VIRTUS nagrade za filantropiju „Trag fondacije”

26. mart 2018.
Beograd, 24. mart 2018. godine – Kompanija Nelt dobila je VIRTUS nagradu za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora za Nelt edukativni program koji već treću godinu realizuje u saradnji sa Galerijom 12 HUB i Novom iskrom. Nagrađeni program omogućava studentima da kroz predavanja i mentorstva steknu nova saznanja i iskustva radeći na inovativnim projektima.

Program spaja formalno obrazovanje, start-up tendencije i veštine koje poslodavci traže i okuplja renomirane stručnjake iz zemlje i sveta. Od ekonomije i preduzetništva, preko kritičke teorije, aktivizma i kulturnog menadžmenta do dramskih umetnosti, dizajna i novih tehnologija, polaznici prolaze kroz jedinstveno iskustvo saradnje i saznanja. Ovogodišnji ciklus odvija se pod sloganom „Misli budućnost!“.

„U okviru svoje strategije društveno odgovornog poslovanja, Nelt je posebno fokusiran na ulaganje u mlade jer razumemo neophodnost obrazovanja i realne uslove u kojima se, kao društvo, nalazimo. Osnaživanje mladih i omogućavanje da kroz interdisciplinarni program iskuse raznovrsne perspektive tehnologije, kulture, umetnosti i biznisa su osnove na kojima se temelji ovaj projekat. U tome nam je izuzetno značajna saradnja sa G12 i Novom Iskrom i zato je posebno važno što smo nagradu VIRTUS dobili u kategoriji saradnje. Nelt edukativni program već godinama potvrđuje da je i u Srbiji mladima moguće otvoriti prostor za kreativno i profesionalno samoostvarenje“, izjavio je Nebojša Šaponjić, jedan od osnivača Nelt-a.

Do sada je u ovom programu učestvovalo više od 80 mladih koji su prošli put od selekcije koja se obavlja na samom početku do prvog predstavljanja poslovnoj javnosti kroz završnu izložbu radova koji su nastali tokom programa, a kojom se završava svaki ciklus. Polaznici su ocenili program kao značajnu instancu u svom obrazovanju koja im je pružila mogućnosti da bolje razumeju poslovno i društveno okruženje u zemlji.

Zahvaljujući ovom programu uspostavljena je i međusobna komunikacija i saradnja obrazovnih institucija i kreirana platforma za realizaciju zajedničkih projekata među samim studentima različitih fakulteta. NEP će u saradnji sa svim partnerima biti nastavljen i narednih 5 godina.

O kompaniji NELT

Nelt je osnovan 1992. godine, kao kompanija čija je osnovna delatnost trgovina. Danas je Nelt vodeća kompanija u Srbiji i regionu na polju distribucije robe široke potrošnje i farmaceutskih proizvoda, logističkih usluga i trade marketinga. Kompanija, u okviru svojih logističkih kapaciteta, pruža i usluge međunarodnog transporta, skladištenja, carinskog posredovanja, dostave, dodatnih usluga prepakivanja, obeležavanja i prilagođavanja. Nelt Srbija je deo Nelt Grupe, organizacionog sistema koji povezuje 3800 zaposlenih u 13 kompanija, na 8 tržišta na teritoriji Evrope i Afrike.