Titan Cementara Kosjerić predstavila svoj šesti Izveštaj o održivosti

22. jul 2016.
Titan Cementara Kosjerić predstavila svoj šesti Izveštaj o održivosti

TITAN Cementara Kosjerić, članica Globalnog dogovora u Srbiji, šesti put za redom predstavila je Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju i održivom razvoju, u kom je napravljen osvrt i na ulaganja u lokalnu zajednicu tokom 2015. godine, a čija vrednost iznosi preko 146.000 evra. Takođe, doprinos koji je TITAN Cementara Kosjerić pružila ekonomiji Republike Srbije u 2015. godini iznosi gotovo 23.000.000 evra. Izveštaj ispunjava najviše međunarodne smernice Inicijative globalnog izveštavanja (GRI G4) i unapređen je u odnosu na prethodni dokument za „napredni nivo usklađenosti“.

Za svoje zalaganje u oblasti društveno odgovornog poslovanja TITAN Cementara Kosjerić prošle godine dobila je čak dva priznanja ─ Priznanje za doprinos nefinansijskom izveštavanju u Srbiji od strane Foruma za odgovorno poslovanje, kao i priznanje za najbolju inicijativu, od0nosno napredak u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, od TITAN Grupe.

„U svom poslovanju vodimo se postulatom ’Činiti što manje lošeg i činiti što više dobrog’. Odani ovom stavu, nastojimo da zajedno sa svojim zaposlenima, saradnicima i građanima oblikujemo prostor uzajamne afirmacije, zasnovane na zalaganju, dijalogu, integritetu i poštovanju principa koji nam osiguravaju uspešno trajanje u vremenu. U skladu sa principima održivog razvoja nastavićemo sa podrškom lokalne zajednice i unapređenjima u oblasti zaštite životne sredine i bezbednosti, kao i brige o zaposlenima. Drago mi je što i partneri prepoznaju napredak koji činimo svake godine i što zajedno ostvarujemo rezultate koji doprinose boljem kvalitetu života šire zajednice“, izjavio je Miroslav Gligorijević, generalni direktor TITAN Cementare Kosjerić.

Komentar na Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju ove kompanije dala je Sanja Bunić, predstavnica Privredne komore Srbije i Globalnog dogovora u Srbiji.

Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju Titan Cementara Kosjerić