Značaj partnerstava za ostvarivanje Ciljeva održivog razvoja

29. januar 2021.
Mreža Globalni dogovor u Srbiji organizuje panel “Značaj partnerstava za ostvarivanje Cilljeva održivog razvoja” u sredu 3. ferbuara, 18 - 19.30h. Panel je deo ovogodišnjeg multikogresa “Serbian Visions”, u organizaciji Nemačko-srpske privredne komore (AHK) i održaće se online.

Globalni dogovor Ujedinjenih nacija, kao najveća svetska poslovna zajednica, koja okuplja 10.400 kompanija i 3.400 organizacija, kroz 68 lokalnih mreža u 161 zemlji, svakodnevno se zalaže za poštovanje i očuvanje svojih Deset principa koje poslovna zajednica sledi u brizi za ljudska i radna prava, zaštitu životne sredine i borbi protiv korupcije.

Globalni dogovor u Srbiji je lokalna mreža ove svetske inicijative, osnovana 2007. godine kao platforma za promociju 10 principa Globalnog dogovora, razmenu znanja i dobrih praksi među svojim članicama. Od 2015. godine Mreža GDUN u Srbiji aktivno učestvuje i u promociji 17 Ciljeva održivog razvoja. Kako bi se Ciljevi mogli realizovati, često je neophodno povezivanje i udruživanje različitih sektora, što je definisano kroz Cilj broj 17 – partnerstvom do Ciljeva.

Vodeći se time, predstavnici lokalne mreže će na Serbian Visions multikongresu govoriti o ulozi i značaju partnerstava između različitih sektora, kako bi kroz svoje poslovanje ostvarili Ciljeve održivog razvoja. O prioritetima u 2021. godini, primerima dobre prakse, izazovima sa kojima se kompanije, organizacije i institucije suočavaju, govoriće predstavnici lokalne mreže:

• Tijana Koprivica, Delta Holding
• Dušan Stojaković, Hemofarm
• Biljana Dakić Đorđević, Trag fondacija
• Siniša Mitrović, Privredna komora Srbije
• Jelena Milovanović, UN kancelarija u Srbiji

Pozivamo vas da pratite panel i aktivno učestvujete u diskusiji. Broj učesnika je ograničen na 200, te vas molimo da svoje prisustvo potvrdite mejlom najkasnije do 2. februara do kraja dana.

Kontakt za potvrde i informacije:
Tijana Janković
E-mail: office@ungc.rs, globalni.dogovor@tragfondacija.org
Tel. 069 222 4073