Održana godišnja skupština članova Globalnog dogovora

14. decembar 2011.
Održana godišnja skupština članova Globalnog dogovora

U sredu 14. decembra 2011. u prostorijama Privredne komore Srbije održana je godišnja skupština članova Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija u Srbiji. Predstavnicima članica su se obratili potpredsednik Privredne komore Srbije Mihailo Vesović i v.d. Stalnog predstavnika programa Ujedinjenih nacija za razvoj Olivera Purić. Andrea Brbaklić, predsednica Upravnog odbora Globalnog dogovora u Srbiji, upoznala je Skupštinu Globalnog dogovora sa Izveštajem za 2011. godinu i Planom rada za 2012. godinu. Prisutne je izvestila i o velikoj časti koja je ukazana članicama Globalnog dogovora u Srbiji, budući da će se sastanak evropskih mreža Globalnog dogovora u Srbiji održati u Beogradu u drugoj polovini oktobra 2012.godine.

Predsednik Odbora Agencije za borbu protiv korupcije prof. dr Zoran Stojiljković je podsetio prisutne da je pre nekoliko dana obeležen Međunarodni dan borbe protiv korupcije i pozdravio napore Globalnog dogovora u toj oblasti. Deklaracija o borbi protiv korupcije, izrađena od strane Radne grupe za borbu protiv korupcije, predstavljena je kao primer dobre prakse u Izveštaju o radu lokalnih mreža Globalnog dogovora za 2010. godinu.

Predsedavajući sedam radnih grupa predstavili su dosadašnja postignuća, mnogobrojne zajedničke aktivnosti, kao i planove za sledeću godinu. Tokom nekoliko najznačajnijih akcija u 2011. godini, više od 1.000 zaposlenih u kompanijama i organizacijama članicama Globalnog dogovora prikupilo je 3.000 knjiga i 11 računara za biblioteku u Kraljevu koja je pogođena zemljotresom, 16 volontera Globalnog dogovora učestvovalo je u akciji „Naš Beograd“, tokom koje je odnešeno 5.200 galona otpada sa Velikog ratnog ostrva, a za građane je organizovan program predavanja na temu „Upravljanje ličnim finansijama“.

Izvestaj i plan rada Radnih grupa

Izvestaj o radu 2011.

Plan rada 2012.

Slike

Godišnja skupština Globalnog dogovora 2011.