Održana konferencija “Principi osnaživanja žena: Ravnopravnost znači uspešno poslovanje – srpske kompanije kao lideri”

08. mart 2012.
Održana konferencija “Principi osnaživanja žena: Ravnopravnost znači uspešno poslovanje – srpske kompanije kao lideri”

Konferencija pod nazivom Principi osnaživanja žena: Ravnopravnost znači uspešno poslovanje – srpske kompanije kao lideri, u organizaciji Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women) i Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija u Srbiji, održana je 7. marta 2012. godine, u trajanju od 10:00 do 17:30 časova u hotelu Continental (sale Pacific i Atlantic).

Konferencija je imala za cilj da promoviše Principe osnaživanja žena, koji predstavljaju skup poslovnih principa koji nude smernice poslovnom sektoru o tome kako osnažiti žene na radnom mestu, tržištu i u zajednici. Svojim podnaslovom, Ravnopravnost znači uspešno poslovanje, Principi naglašavaju poslovnu logiku koja motiviše korporativni angažman na unapređenju rodne ravnopravnosti i osnaživanju žena, a zasnivaju se na poslovnim praksama iz realnog života iz svih delova sveta.

Svečani govor je tokom konferencije održao predsednik Republike Srbije Boris Tadić, a prisutnima se obratila i državna sekretarka Ministarstva rada i socijalne politike Snežana Lakićević, regionalna direktorka UN Women za centralnu i istočnu Evropu Erika Kvapilova, NJ.E. ambasador Norveške Nils Ragnar Kamsvog, predsednica Upravnog odbora Globalnog dogovora UN u Srbiji Andrea Brbaklić i v.d. stalnog koordinatora UN u Srbiji Roland Kortas. Cilj konferencije je promovisanje Principa osnaživanja žena, odnosno sedam smernica kako bi kompanije trebalo da se odnose prema ženama na radnom mestu i na taj način poštuju principe rodne ravnopravnosti. Kompanije koje su potpisale principe tokom konferencije su: Actavis, Avon, Banca Intesa, B92, Koka Kola, Erste banka i IBM.

Za sve dodatne informacije se možete obratititi na konferencija@unwomen.org

ili na telefon 065 583 44 78, kontakt osoba- Anđela Pavlović.

Agenda konferencije

Slike 1

Slike 2

Prezentacije sa konferencije